Restaurant Tijdloos

 

Welkom in ons Restaurant!

Menukaart

Wat kunt u bij Restaurant Tijdloos verwachten?
Naast gerechten uit de Franse keuken treft u op onze menukaart diverse heerlijkheden uit de Cajun-keuken aan.

De Cajun Keuken
Cajun is een verbastering van het woord: ”Arcadian”. Arcadians of Cajuns zijn Fransen, die als kolonisten waren neergestreken in Nova Scotia, Canada. Ze werden aan het eind van de 18e eeuw door de Engelsen van hun grondgebied verdreven, omdat ze zich als katholieken niet aan de Anglicaanse kerk wilden onderwerpen. 

Na vele omzwervingen kwamen de meesten van deze Cajuns bij elkaar in het zuiden van Noord-Amerika, rond de stad New-Orleans in de Franse kolonie Louisiana.Alhier leidden ze een geïsoleerd bestaan in de Bayou (moeras-achtige gebieden) waardoor ze terugvielen op de traditionele levensstijl van de jacht, landbouw en visserij. De Cajun-keuken kenmerkt zich dan ook door het gebruik van veel exotische kruidenmelanges, combinaties van vis en vlees in één gerecht en specifieke recepturen, waarbij de basis nog steeds de traditionele Franse keuken is.

De medewerkers van restaurant Tijdloos wensen u een smakelijke maaltijd!

Welkom op de website van Restaurant Tijdloos!
Op deze website kunt u informatie vinden over ons restaurant, zoals bijvoorbeeld onze menukaart of onze wijnkaart. Verder kunt u in het fotoalbum een indruk krijgen van de sfeer in ons restaurant. Natuurlijk kunt u ook via de site informatie vragen via het contact formulier.

De herft is weer begonnen dus komen wij weer met een nieuwekaart. Op 8 oktober gaat hij in met weer lekkere najaarsgerechten.

Ook zijn we nog steeds op de zondag weer geopend!

Wij hopen u spoedig te mogen begroeten in ons restaurant! Neem contact met ons op.

Algemene informatie
Op een hoek van een gracht die de naam 'Voor 't Voormalig Klein Poortje' draagt, bij de jachthaven van de stad Groningen, is restaurant Tijdloos van Jasper Kamp gevestigd. Ramen rondom, gezellige tafeltjes met goed glaswerk en mooi bestek en een bar. Prominent aanwezig zijn beelden van zwarte musici, verwijzend naar de 'roots' van dit restaurant. Tijdloos is een Cajunrestaurant en daar hoort bijpassende muziek bij die 'Cajun relaxjazz' heet, maar er wordt ook wel New Orleans en Dixieland gedraaid. De Cajunkeuken kenmerkt zich door het gebruik van exotische kruidenmelanges en combinaties van vis en vlees in één gerecht, met de traditionele Franse keuken als basis.

Wat opvalt is dat vis en vlees in smaak bij elkaar passen als je het tegelijk eet, maar dat ze elk afzonderlijk ook de eigen specifieke smaak behouden hebben. De meeste gerechten op de kaart van Tijdloos hebben bijzondere namen, zoals je ze ook aan de overkant van het grote water vindt. Zoals 'Ichabod's Creole Mustard Soup' en 'Mamou's Deep Fried Jalapanos and Red Mullet', of 'Runaway Big Bird and Hot Peppered Picans'. Gerechten die je fantasie laten werken.

Een van onze partners is Tapasbar-duende. Tapas Breda bestel je hier.